Sexueel Misbruik


Voor sommige van jullie die mij kennen zal dit wel even slikken zijn, voor andere mensen is dit gewoon 1 van de verhalen die er in de wereld zijn waar sexueel misbruik in voorkomt.
Ook ik ben een "slachtoffer" van dit soort misbruik, maar ik heb liever het bordje niet boven mijn hoofd hangen. Ben gewoon een vrouw die een levensweg heeft gekregen en er het beste van moet zien te maken, al is het niet altijd even makkelijk(geweest).

Ik ben door mijn tienerjaren heen meerdere malen sexueel misbruikt door een familielid.
Het gebeurde altijd onder invloed van alcohol en negen van de tien keer ook met een film erbij waar ik dan naar moest kijken.
Alhoewel deze persoon nooit binnen is gedrongen is er wel het nodige daarnaast gebeurd wat ook niet mag gebeuren. Andere mensen van de familie (of de omgeving) hebben dit nooit geweten tot een jaar of 8 geleden. Ik heb het toen zelf verteld aan de familie en de persoon in kwestie heeft het ook gelijk toegegeven waar ik achteraf blij mee was.


Vanaf dat moment ben ik een heel groot gevecht aangegaan zowel met mezelf als ook met m'n omgeving, want niet iedereen wilde het geloven (ze konden het op de een of andere manier niet aanvaarden) of gaven mij de schuld ervan dat ik het wel uitgelokt zou hebben. Ondanks dat ik dan toch al bijna 22 was kwam dat hard aan en heb daar ook veel last van gehad. Toen ik na een jaar eindelijk op mezelf woonde is het in de eerste tijd alleen maar erger geworden want nachtmerrie's begonnen z'n parte te spelen en de angst was ook nog niet weg.

Ik heb 2 jaar lang zelf geprobeerd het op te lossen zonder hulp maar dat is me toen niet gelukt, al had ik dan veel steun aan mn vriend het was niet genoeg.
Na 2 jaar heb ik dan iemand opgezocht die mij advies gaf af en toe en me leerde een andere zicht op dingen te krijgen en ermee om te kunnen gaan, dit heeft mij 5 jaar gekost maar ben er sterker door terug gekomen en daar ben ik erg dankbaar voor.

Ondertussen ben ik getrouwd en gaat het goed met mij. Ik heb nog wel kontakt met een aantal familieleden maar voor een groot deel ben ik mijn familie kwijt geraakt.
Ik ben mijn partner erg dankbaar voor alle de hulp die ik van hem heb gekregen en het feit dat hij mij accepteerde zoals ik toen was en nu ben.

Maar ook hier weet ik dat het niet alleen mij overkomen is daarom heb ik ook van dit onderwerp een boek gelezen en een link gezocht die ook jullie dit laten zien!
Het boek wat is gelezen heb is:

*Op zoek naar An en Eefje* van Paul Marchal

    

Dit boek gaat over de zoektocht van Paul Marchal naar zijn dochter (An) en naar de vriendin van An genaamt Eefje. An en Eefje zijn van 22 op 23 augustus 1995 verdwenen en de zoektocht is toen begonnen door Paul en zijn familie.
Omdat hij zijn dochter wilde laten zien hoe ze bezig zijn geweest om haar (en Eefje) terug te vinden en hoeveel hij en zijn familie om haar geven heeft hij alles op papier geschreven. Hij heeft er een dagboek van gemaakt en het is later uitgegeven zodat andere mensen dit ook konden lezen, waaronder ik dus ook.
Ik zelf vondt het een duidelijk boek om te lezen en hij gaf en mooi weerspiegeling van wat er door zijn ogen te zien was.

*Dat nare gevoel* van Martine Delfos  


Dit is een jeugdboek waar duidelijk in verteld word wat de betekenis is van Seksueel misbruik.
Het is dan ook een voorlichtings boek waar kinderen vanaf ca. 11 jaar mee kunnen werken als hier de behoefte aan is.
Er staan ook nuttige adressen in waar je (of je ouders) terecht kunnen mocht je hulp nodig hebben
of als je iemand anders weet die hulp in deze richting nodig heeft.
Ook kan je achterin het boek een aanvullende en verklarende woordenlijst vinden om je op weg te helpen met sommige moeilijke woorden.
De link:
Deze site is gemaakt voor mensen die hiermee hulp nodig hebben.
SHSM

Stichting Lotgenoten Incest Slachtoffers


Maar ook deze site ben ik tegen gekomen......:
Kinderbescherming

Rider Startpagina

Ik heb ook deze site even wezen bekijken: