Depressiviteit


In de tijd dat ik echte het besef kreeg dat ik geen kinderen kon krijgen, en in mn vriendenkring een baby werdt geboren, ben ik me anders dan anders gaan voelen.
Ik ben onder de douche gaan staan en ben beginnen huilen van eenzaamheid, verdriet en wanhoop. Waarom moest dit mij overkomen en wat kan ik eraan doen om mn verdriet te verlichten?

In de eerste maanden van vorig jaar (2001) ben ik dan ook heel anders gaan leven. Alhoewel ik wel een man thuis had lopen intresseerde het me niet wat er die dag ging gebeuren en bleef dan ook liever in mijn bed.
Dit ging zo door van Januari tot half Maart. Ik zakte steeds verder in mn verdriet en wilde niks meer. De buitenwereld heeft dit nooit meegekregen wat mij dwars zat in die maanden, want de buitenwereld intresseerde me niet meer en nog minder wat ik die dag op tafel moest zetten.

Om het dan nog een beetje dramatischer te maken draaide ik muziek waar je zowiezo al droevig van werdt als je er gewoon naar luisterde dus had het meer kracht als ik er op dat moment naar luisterde. Mijn man heeft in die tijd best wel afgezien hij keek ernaar maar kon helemaal niets doen om mij terug op aarde te krijgen. Hij had al vanalles geprobeerd maar mijn reactie was "Het zal wel".

In Maart veranderde het van het ene moment op het andere moment.
Mijn man had me zo boos gekregen dat het even helemaal uit de hand was gelopen maar hij deed het om mij wakker te schudden wat op dat moment zeker was gelukt.
We hebben daarna veel gepraat en ik ben naar de huisarts gegaan en daarna verdere hulp gezocht.
Gelukkig ben ik een sterke vrouw en kon mezelf daarna weer terug op de wereld zetten en ben aan het werk gegaan met mijn gevoelens.
Na veel nadenken en zoeken ben ik eraan gaan denken om een eigen homepage te maken over dingen die ik zelf heb meegemaakt maar ook wat andere mensen hebben meegemaakt om ook te kunnen zien dat ik niet alleen was met dit onderwerp.

Mijn leven is nu 1 jaar later drastisch veranderd en het gaat goed met mij. Ik ben opnieuw gaan leren en heb ondertussen ook een boek gelezen over het onderwerp depressiviteit:


*Hoe help je jezelf uit de droom* van Mildred Newman en Bernard Berkowitz


Dit boek geef antwoord op vele vragen die mensen hebben gesteld en die ze proberen te beantwoorden in duidelijke taal. Er wordt ook verteld hoe ze met bepaalde patienten om zijn gegaan om ze te helpen in het proces waar ze door gingen. Dat dit niet altijd even gemakelijk was geven ze ook duidelijk aan maar ook zij leerden van de dingen die ze mee gemaakt hadden. Het boek is van 1975 en oorspronkelijk heet het: How to be awake and alive.


Maar ook op het internet heb ik een site gevonden waar ik veel informatie vandaan kon halen en die wil ik jullie dan ook niet ontzeggen dus dit is de info erover in het kort:

Op deze site wordt er uitleg gegeven over wat depresiviteit uberhaubt is en wat de symptomen zijn ervan. Je kunt aanhand van een vragen lijst kijken hoe het met jou gesteld is maar je kunt er ook vinden wat je er aan kan doen en of je de enige erin bent. Kijk gerust rond en kijk hoe het met je gaat en of je het ook bent of ooit ben geweest.......sterkte !!

*Depressiviteit

Op deze site wordt er ook over andere dingen uitleg gegeven die er allemaal mee te maken hebben.
Blixum