Autisme

Toen ik bij mezelf dacht wat wil ik nog verder op deze site hebben dacht ik meteen aan Autisme, later zou blijken waarom ik het er over wilde hebben.
Ik had er naar mij weten nog nooit mee te maken gehad tot ik het boek begon te lezen die mij vertelde dat ik het vroeger WEL al mee te maken had gehad.

Hoe dat zo?
Vroeger op de lagere school ging ik altijd 1x op het jaar op hartenkamp (speciaal voor kinderen met een hartaandoening), waar ik een meisje had leren kennen die anders dan andere was maar toch ook weer niet.


Hoe bedoel ik dat?
Nou ze was een meisje van mijn leeftijd die ook een hartaandoening heeft maar ze reageerde anders dan anderen op bepaalde situaties waar ik toen nooit mijn vinger op kon leggen. Ze sprak alleen maar korte zinnen waar je het mee kon doen maar je kwam nooit echt verder dan dat.
Als ze op een stoel zat om bijvoorbeeld te eten zat ze nooit stil ze ging altijd heen en weer en als je dan zei dat ze door moest eten kwam dat in mijn ogen bijna nooit aan.

Hoe ging ik daarmee om?
Achteraf bekeken toch wel goed blijkbaar want ze zocht me toch vaak op en dat vondt ik toen erg aardig van haar.
Ze wilde ook dat ik overal bij was (zoals bij het eten naast haar zitten) maar als de begeleider dat niet wilde bleef ze staan en deed ze geen stap meer vooruit. Dan moest ik met haar praten om haar weer in beweging te krijgen en negen van de tien keer lukte me dat dan wel.
Alleen achteraf zit je dan te denken waarom deed ze zo en gelukkig heb ik ook daar nu antwoord op gehad door zowel het boek als ook de site.
Helaas ben ik het kontakt verloren met haar en haar familie maar ze zal in mijn gedachten nooit vergeten worden!!

Voor dit onderwerp heb ik dit boek uitgezocht en deze pagina waar julliemeer informatie kunnen krijgen........


*Het boek van Job geschreven door Lydia Rood*


Dit boek gaat over haar broer Job die autistische is. Het is een persoonlijk portret van een mens en zijn familie schrijft ze zelf. Dit boek heeft ze geschreven en er achter te komen hoe het voelt als je er niet bijhoort.
Lydia Rood heeft 6 jaar gewerkt aan haar boek over haar broer. Lydia heeft door vele vragen aan de familie te stellen allemaal antwoorden gehad die ze in het boek heeft verwerkt maar ook hoe zij zich erbij voelde als er iets gebeurde tussen Job en zijn omgeving.
Het is een mooi boek om te lezen en vooral duidelijk voor mensen die er meer van willen weten hoe de denkwijze van autistische mensen kunnen zijn.
Veel lees plezier wens ik jullie dan ook!!


Maar ook op internet heb ik weer rond gekeken of er een site was die je nog meer duidelijk hij zou geven over het hoe en waardoor en nog vele van de andere vragen.Bij het zoeken ben ik op de onderste pagina gekomen en heb daar zelf veel informatie af kunnen halen waardoor ook ik er nog meer inzicht op heb gekregen.
Nienke en Dorien hebben deze site gemaakt in opdracht voor het ANW (Algemene Natuur Wetenschappen).
Eerst wordt er ingegaan op: Wat is Autisme?
Maar daarnaast wordt er ook gesproken over de oorzaak van autisme en de kenmerken die bestaan.
Over opvoeding en begeleiding wordt er een stuk geschreven en er wordt ingegaan op de medicatie van austisten.
Dit is de site die Nienke en Dorien gemaakt hebben:

Autisme

Startpagina Autisme

Geestelijke gezondheid